Hirdetés

Íme a világ legerősebb 14 colos gamer laptopja

A gamer laptopok kapcsán sokan minimum 15,6 hüvelykben gondolkodnak, de az ASUS egy új irányt nyitott a nemrég bemutatott ROG Zephyrus G14-es modellel, mely nem csak méretével kínál újat a játékosok számára. A kompakt méret ellenére nagyon komoly teljesítményre képes, ráadásul egy igazán különleges funkcióval is rendelkezik.

A legújabb, Ryzen 4000-es processzorokkal érkező G14 NVIDIA GeForce RTX 2060-as grafikus kártyát kapott, a kijelző terén pedig választhatunk 60Hz-es WQHD és 120Hz-es Full HD megoldás közül, attól függően hogy a kompakt méretbe sűrített erőt inkább tartalomkészítésre vagy játékra használnánk. Ahhoz hogy nekiálljunk a játéknak, a különleges formájú és egyedi technológiával rendelkező ujjlenyomat-olvasós bekapcsológombot kell használnunk. Ez ugyanis a bekapcsoláskor leolvassa az ujjlenyomatunkat, majd pedig tárolja addig, míg a Windows fel nem áll és kérné a lenyomatot. Ezáltal nem kell mégegyszer leolvasnunk, a bekapcsolással együtt el is intéztük a biztonságos bejelentkezést.

Az újdonság mindössze 17,9mm vastag és 1,6kg súlyú, ráadásul egész napos használatot biztosít, hiszen USB-C töltést is támogat, vagyus egy külső akkumulátorral számos extra üzemórát szerezhetünk magunknak. A legizgalmasabb fejlesztés azonban mindenképpen az AniMe Matrix fedlap, mely egy teljesen házon belüli találmány és állítólag nagyon sokat dolgoztak vele az ASUS emberei. A fedlapba ugyanis 1215 fehér fényű LED-et építettek be, melyeket szoftveresen kontroállhatunk. Berakhatunk saját szöveget, képet, mintát vagy a későbbiekben olyan hasznos információkat is ki tud majd jelezni, mint például a beérkező levelek vagy az időjárás.

A feketében és fehérben is érkező ASUS ROG Zephyrus G14-et várhatóan az elsők között mutathatjuk majd be nektek, mi már nagyunk vártunk egy ilyen kompakt, sokoldalú és különleges gépet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like