Hirdetés

99 mobillal verték át a Google Maps forgalomfigyelését

Manapság nagyon sokan használják a mobiljukat navigációra és alternatív útvonalak keresésére, hiszen a városi dugók már évek óta óriási megoldandó problémát jelentenek. Az applikációk különféle adatok alapján próbálják meg belőni, hogy mennyi társunkkal kell számolni az utakon, egy berlini művész pedig ezt egy érdekes módon próbálta meg demonstrálni.

Simon Weckert kölcsönkért jó néhány iPhone készüléket az ismerőseitől és bérelt még melléjük, hogy összesen meglegyen a 99 darab. Ezt egy piros kis kocsiba rakta és a Google Maps applikációt elindítva rajtuk elindult gyalog. Nagyjából egy óra kellett a szoftvernek, hogy a rengeteg mobilt autós forgalomnak feleltesse meg és mint a videóból látszik, Weckert egyedül sétálgatott az utcán, autó pedig sehol.

Idő közben a Google is reagált: Elárulták, hogy a Google Maps számos információt gyűjt be és elemzi azokat ahhoz, hogy a lehető legpontosabb információt szolgáltassa. Hozzátették azt is, hogy örülnek az ilyen kreatív kezdeményezéseknek és ezekkel is jobbá tudjuk tenni az alkalmazást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like