Hirdetés

Megjött az Xperia 1 II: Az első 5G-s Sony mobil

A Sony okostelefonok manapság nem tartoznak az élmezőnybe, legalábbis az eladási adatok szerint, pedig a japán vállalat igazán nagy múltra tekint vissza és alapvetően nem is rosszak a készülékeik. A hiba talán a dizájnban és leginkább a marketingben keresendő, ezeket pedig még orvosolni is lehetne.

A marketingnek például igen sok köze lehetett ahhoz, hogy a vállalat legújabb készülékét Xperia 1 II-nek hívják. A 21:9-es képaránnyal rendelkező, 6,5 hüvelykes 4K HDR OLED kijelző alatt egy bivalyerős Snapdragon 865 5G számítási egység és 8GB RAM bújik meg. Ez egy nagyon izmos konfiguráció, a 4000mAh-s akkumulátor pedig korrektnek mondható.

Az audiofil felhasználók számára örömteli lehet a Xperia Dolby Atmos támogatás és a 3,5mm-es jack-csatlakozó megléte. A klasszikus Sony dizájn mellé IP65/68 por és vízállóság társul, hátul pedig három kamerát találunk, melyek között normál, telefotó és széles látószögű opciókat lelhetünk fel.

Kaptunk egy Xperia Pro néven érkező “Pro” változatot is, mely igazából csak a belső tárhely méretében, egy microHDMI csatlakozóban (a külső kijelzőként való használathoz) és az mmWave 5G szabvány támogatásában tér el az alapmodelltől.

A középkategóriában keresgélőknek az új Sony Xperia 10 II ajánlható, mely 6 hüvelykes Full HD OLED kijelzőt, Snapdragon 665-ös processzort és 4GB memóriát kínál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like