Hirdetés

Két kijelzős gamer laptopot mutatott be az ASUS ROG

A gamer laptopok piacán egy ideje már nem csupán a nyers erő a lényeg és a trendi, az elmúlt 1-2 év nagy mértékben szólt a dizájnról, a teljesítmény optimalizálásáról és a különleges funkciókról. Az ASUS Republic of Gamer vonala itthon és globális szinten is a legismertebb gamer gépeket kínálja, nemrég pedig bemutatták a legújabb, 10. generációs Intel Core i processzorokra és NVIDIA RTX 20 Super szériás grafikus kártyákra építkező modelljeiket.

A bemutató sztárja egyértelműen az ASUS ROG Zephyrus Duo 15 volt, mely a tavaly bemutatott ZenBook Pro Duo “gameresített” változataként is felfogható, de az elmúlt 1 év nem csak abból állt, hogy átfestették a gépet. Az ASUS új csúcsgépének ROG ScreenPad Plus érintőképernyője ugyanis 14,1 hüvelyken kínál UHD felbontást (3840 x 1100), mely a laptop felnyitásakor megemelkedik. Ezt egyfelől a hűtés jelentős javítása, másfelől pedig a kényelmesebb betekintési szög miatt tervezték át a ZenBook Pro Duo-hoz képest. A képek és videók alapján sokkal praktikusabb lett így használni a második kijelzőt, mely természetesen megkapta az ASUS saját szoftveres megoldásait, illetve számos játékkal működik dinamikusan együtt, így például a népszerű Counter-Strike: Global Offensive esetében a teljes scoreboard és egyéb hasznos információk jelennek meg ott játék közben.

Ezenkívül képes androidos alkalmazásokat is futtatni, így játszhatunk például egyszerre mobilos PUBG-t és PC-s PUBG-t, de használhatjuk bármelyik másik kedvenc androidos appunkat is rajta. A 15,6 hüvelykes fő képernyő nem érintős és kétféle opcióban rendelhető. A tartalomkészítőknek és munkagépként vásárlóknak rendelkezésre áll egy 4K felbontású UHD panel 60Hz-es képfrissítéssel, míg a hardcore játékosok bizonyára a 300Hz-es Full HD panelt választják majd. Mindkettő előre kalibrált és PANTONE hitelesített, így a játék mellett munkára is alkalmas lehet a 300Hz-es panel.

Egy ilyen különleges géphez különleges erő is jár. Az ASUS a legújabb, 10. generációs Intel Core i9-es lapkát, vagyis a Comet Lake i9-10980HK-t pakolta bele Liquid Metal hűtéssel, hozzá pedig egy NVIDIA GeForce RTX 2070 Super vagy RTX 2080 Super grafikus kártya választható. A memória kapcsán egy 16GB-os modul integrálva lett az alaplapra, mellé pedig egy bővítőhely került, ami akár 32GB-os modult is fogad, így maximum 48GB-t DDR4 memóriát kaphatunk. A háttértároló természetesen villámgyors SSD, a csatlakozások terén mindent kapunk, amire szükségünk lehet, ráadásul a dedikált töltő mellett az USB-C töltést is támogatja a laptop, ami nyilván játék közben nem elég, de az alapvető használat elnyújtására tökéletes és praktikus lehet.

A pontos megjelenési dátum és az ár még bizonytalan, az viszont biztos, hogy elsők között vesszük majd kézbe a gépet, így részletes teszt is várható róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like