Hirdetés

Bemutatkozott az ASUS Z490-es palettája

Hamarosan piacra kerülnek a 10. generációs Intel Core i processzorok, melyekhez új chipkészletet is készített a gyártó, amit az ASUS is kihasznált jó néhány új alaplapjánál. A tajvani óriás szinte minden igényt kielégítő palettával indul útnak a Z490-es piacon, mely alapjáraton a felsőbb szegmenst képviseli.

A paletta csúcsán egyértelműen a ROG Maximus XII Extreme helyezkedik el, melyen 4 villámgyors M.2-es tárhelyet is találunk, az OptiMem III technológiának hála pedig akár 4800Mhz-es DDR4-es modulokat is hajthatunk, ami a mai, 3000Mhz körüli egységekhez képest nagyon komoly előrelépés lehet. Valamivel alatta helyezkedik el a ROG Maximus XII Apexet, mely a tuningosok kedvence lehet. Megbízható és stabil VRM-mel ellátott újításról beszélünk, ami sok rekord alapjául szolgálhat majd a jövőben.

A gyönyörű és egyedi vízhűtések megszállottjainak a ROG Maximus XII Formula ajánlható, mely beépített vízblokkot is kapott, amit az ASUS az EK-val közösen tervezett és készített. A ROG Maximus XII Hero kapott egy WiFi 6-os adaptert is, ami minden eddiginél jobb hálózati élményt kínál majd és hosszú távú befektetést jelent az új szabványba, hiszen hamarosan az összes okoseszköz támogatni fogja majd.

A ROG széria mellett nem maradt új tagok nélkül a strapabíróságáról híres TUF Gaming család sem, melynek tagjai valamivel olcsóbbak lehetnek majd, mint a ROG-os társak. A Prime széria is frissült, a Mac Pro Windows-os megfelelőjét pedig az ASUS ProArt Z490-Creator 10G alaplapra érdemes megtervezni, hiszen a különleges lap, három PCIe x16 csatlakozást kínál, így három brutális kártyát hajthatunk egyszerre maximális teljesítménnyel.

Az újdonságok május második felében kerülnek piacra, a hírek szerint, itthon is igen széles lesz a kínálat, később pedig jöhetnek a még olcsóbb modellek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like