Hirdetés

Vloggereknek készült az új Sony ZV-1

Manapság a vloggerkedés egy igen népszerű “hivatás”, a tartalomgyártók pedig folyamatosan keresik a legújabb technológiákat és megoldásokat, melyek egyfelől könnyebbé teszik a tartalmak elkészítését, másfelől pedig a végtermék minőségén is javítanak. Nos, a Sony nemrég egy nagyon ígéretes csomagot tett le az asztalra, hiszen az új Sony ZV-1 kompakt kamerában szinte minden megvan ahhoz, hogy elkezdjük vagy magasabb szintre emeljük a videós tartalomgyártásunkat.

A japán óriástól nem áll távol a kompakt kamerák piaca, hiszen az RX széria már hosszú évek óta a legkedveltebb kompakt fényképezőgépek közé tartozik, viszont már a 7. generációnál járnak és még mindig nem sikerült közel tökéletesre csiszolniuk. Az új ZV-1 fejlesztésekor valószínűleg az RX széria kapcsán tett felhasználói megjegyzéseket is figyelembe vették, hiszen nagyon sok hasznos dolgot pakoltak bele.

Ha kicsit csúnyák akarunk lenni, akkor tisztán látszik, hogy egy RX100V-t vettek alapul, felruházták azt az RX100VII újdonságaival és még megfejelték néhány extrával a vloggerkedéshez. Ez egyébként egyáltalán nem baj akkor, ha egy ilyen kiváló megoldás a végtermék. A kompakt megoldás 20 megapixeles, 1″-es EXMOR RS szenzorral érkezik, előtte pedig egy ekv. 24-70 mm gyújtótávolságú, f1.8-2.8 közötti fényerejű Zeiss optika található. Az objektív tehát nem cserélhető, de ez egy ilyen kompakt gép esetében nem is baj és sokkal könnyebbé teszi a tartalomgyártók életét is, hiszen nem kell extra költséggel számolni és számos lencsét maguknál tartani. Elsőre sokaknak feltűnhet, hogy talán nem elég széles a látószög, ami jogosnak tűnik, de a többségnél ez vélhetően csak a felvételek kis százalékában számítanak.

Hátul egy 3 hüvelykes, kifordítható LCD kijelzőt kapunk, amit előre is hajthatunk, vagyis mindig láthatjuk magunkat vlogolás közben. Természetesen 4K-s felvételek is készíthetőek vele, számos előre megalkotott képmódot és egy gombnyomásra élesedő “bokeh” módot is kapunk, mely nagyon ígéretesnek tűnik. A Sony ígérete szerint az autófokusz is villámgyors lesz, mely szintén hasznos a tartalomgyártók számára. Egy akksival nagyjából 75 percig rögzíthetünk, így sokaknak érdemes lehet egy tartalék akkumulátor beszerzése. A vloggerek számára még fontos lehet a jó minőségű, beépített mikrofon, amihez szélfogót is adnak, de a 3,5mm-es csatlakozónak köszönhetően ennél még komolyabb rendszerekkel is használható a gép.

A legjobb az egészben pedig az árazás, hiszen a hazai boltokban júniusi érkezéssel és 300 000 Ft körüli árcédulával számolhatunk. Ez jóval olcsóbb, mint az aktuális RX100, viszont az is igaz, hogy cserélhető objektíves rendszereket is kapunk már ilyen áron, sőt olcsóbban is. Ettől függetlenül a tudása, a fizikai paraméterei és a vlogolást megkönnyítő funkciói egy nagyon jó csomaggá gyúrják a gépet, amit lehetőség szerint igyekszünk majd nektek egy hosszabb tesztben is bemutatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like