Hirdetés

Alig 6 éves startup segítheti az Adidas cipők “bezöldülését”

A 2014-ben alapított Allbirds hamar népszerűvé vált a tudatos és a környezetüket védő cipővásárlók körében, hiszen a kezdetek óta az a céljuk, hogy a cipőknek a lehető legkisebb legyen az ökológiai lábnyomuk. Az amerikai vállalat nemrég összeállt a piac egyik vezető márkájával, az Adidas-szal, a cél pedig itt sem más, mint a környezetünk védelme.

Az együttműködésről sok részletet ugyan nem árultak el, így valószínűleg a végtermékek is odébb vannak még, viszont azt tudni lehet, hogy manapság átlagosan 12,5kg egy új surranó ökológiai lábnyoma, ehhez képest pedig a két cég új fejlesztéseinek 2kg körüli szennyezéssel kell készülniük. Ez egyébként nagyjából egy 8 kilométeres kocsikázásnak vagy az okostelefonunk 250-szer való feltöltésének felel meg.

A zöldülés nem áll távol az Adidas-tól, hiszen 2019-ben bemutatták a FutureCraft Loop-ot, mely újrahasznosítható alapanyagokat használ. Nyilván az út nagyon hosszú, de minden ilyen kezdeményezésnek örülnünk kell, még akkor is, ha az első években bizonyára magasabb áron és limitált elérhetőséggel érkeznek az együttműködés végtermékei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like